miércoles, 7 de noviembre de 2007

La Joventut Ribetana, derrotada per primer cop

Primera derrota de la Juve en un camp complicat com és el dels Monjos. L’equip ribetà es presentava al municipal de Santa Margarida i els Monjos amb sis baixes importants i amb només 13 jugadors per disputar un dels partits més durs de la temporada. De totes maneres la Juve va fer un partit molt seriós i va tenir les seves opcions per arrencar un empat al camp de l’equip penedesenc. El Monjos va començar molt fort. Ja en els primers minuts va disposar de dues oportunitats de gols, però el davanter local Jordan no les va poder aprofitar. La Juve no estava a dins del partit i continuament regalaven la pilota a l’equip local. El davanter ribetà Didi era l’únic que incomodava la contundent defensa penedesenca. En el minut 17 en una jugada d’atac dels Monjos Rafa marcava en pròpia porta el primer gol del partit. Era l'1-0 que posava per davant a l’equip local.

Però el marcador no trigaria gaire temps a canviar, ja que després del servei de mig camp, Didi, en una gran jugada personal queia dins de l’àrea i l’àrbitre Blanchart López no dubtava ni un moment a senyalar la pena màxima. El mateix Didi fou l’encarregat de transformar-lo en gol. Era l'1-1 i això va fer pujar els ànims dels jugadors Ribetans i dels més de cent aficionats vinguts des de Ribes que es van aplegar al Municipal dels Monjos.

La Juve ho intentava però unes vegades el desencert dels propis jugadors i les altres la duresa en què defensaven la defensa i mitja local impedia que la Juve pogués aprofitar alguna jugada d’atac. Els Monjos no s’adormia i seguia tenint les seves oportunitats, tant és així que en el minut 30 Jordan disparava un xut creuat des de fora l’àrea que significava el 2-1, l’equip penedesenc es tornava a avançar en el marcador. Aquesta vegada l’equip ribetà va reaccionar amb més ganes i tant Candel com Didi anaven avisant a la dura defensa local. En el minut 38 Didi llençava una falta des de la frontal de l’àrea que sortia per damunt del travesser de la porteria de Xavi. L’equip de l’Alt Penedès estava passant pel seu pitjor moment.

El partit estava molt obert i en el minut 42 Candel rebia una passada en profunditat des del mig del camp, feia un control amb el pit i tal com botava creuava la pilota fora de l’abast del porter Xavi, que veia com la pilota entrava dins de la seva porteria. Era el 2-2 i el partit es posava més emocionant que mai. Però quatre minuts més tard el davanter local Jordan xutava des de fora l’àrea un rebuig de la defensa ribetana i l’esfèrica es colava per damunt del porter Nico deixant el marcador amb un 3-2 a favor dels locals. En l’última jugada de la primera part Didi hagués pogut empatar el partit amb una jugada trenada amb Messi, però aquesta vegada, la pilota sortia pel costat del pal esquerra de la porteria de Xavi. L’àrbitre tot seguit decretà la fi de la primera part.

En la segona part la Juve va sortir és inspirada que en l’inici del partit i l’equip ribetà va intentar buscar el gol de l’empat en més d’una ocasió, però unes vegades la definció i altres la defensa local feien improductibles els esforços ribetans. Els Monjos no baixava la guàrdia i seguia avisant l’equip ribetà, especialment Jordan i Juan Antonio, que van ser un malson per la defensa ribetana al llarg de tot el partit. D’un rebuig defensiu eren capaços de crear una jugada d’atac i és que la mitja i la davantera local es movien molt bé, tot i que no llençaven gaires homes a l’atac per tal de mantenir l’avantatge en el marcador.

Roberto Guillen va decidit moure la banqueta i donar entrada a Claris per Jordi Pérez per tal de donar més solidesa a la defensa. Guti es posava al mig del camp per donar més fluïdesa en el joc ribetà. La substitució no va aportar grans canvis tot i que en aquesta segona part era la Juve qui portava el pes del partit. En el minut 75 Didi queia lesionat i era substituït pel porter suplent Víctor. Víctor va hevr de jugar de jugador de camp gairebé 15 minuts. La Juve no desisitia i Candel va tenir un parell d’oportunitats clares. Una després d’una bona passada de Rafa, però la rematada de Candel sortia desviada per fora la porteria de Xavi. I Latre en una passada des de la banda que Candel no arribava per ben poc.

En el minut 89 i amb tota la Juve volcada a l’atac, Oscar feia el definitu 4-2 que deixava sentenciat el partit. La Juve ho havia intentat, però no va ser possible.

Al cap de dos minuts l’àrbitre del partit Blanchart López xiulava el final del partit amb el resultat de 4-2 a favor dels Monjos. Tot i la derrota, els més de 100 aficionats desplaçats des de Ribes acomiadaven a l’equip amb una forta ovació.

A pesar de tot, la Joventut Ribetana continua essent líder en solitari seguida a un punt per l'Hortonenc i el Sant Sadurní. L’Olivella és quart a dos punts de l’equip ribetà.

El proper partit serà el proper diumenge a les 17 hores de la tarda al Muncipal Bosc de Plaça de Ribes, on la Juve jugarà contra el Font-Rubi És un equip que es troba a la zona baixa de la classificació i que ha sumat tres punts en els sis partits disputats fins ara.

UD Monjos: Xavi, Eduard, Carlos(Alberto), Felip, Abdel, Jose Andrès (Moha), Marc, Soler(Segi), Albert (Oscar), Jordan i J.Antonio(David).

CF Joventut Ribetana: Nico, Titi, Moha, Guti, Rafa, Casas, Jordi Pérez (Claris), Roger, Candel, Messi i Didi (Víctor).

Àrbitre: Esteve Blanchart: Bé, va portar el partit controlat tota l'estona.