miércoles, 7 de noviembre de 2007

Joventut Ribetana, una nova proposta esportiva

La gran novetat futbolística de la temporada és el naixement del club esportiu Joventut Ribetana, que en el seu primer partit oficial va congregar nombrós públic tot i que es jugava a Canyelles a causa de les obres al camp del Bosc de Plaça. Josep Maria Tubau, secretari de la flamant organització esportiva, ha explicat a El Cancell que el projecte neix d'una idea d'exjugadors, extècnics i exdirectius del CD Ribes. Segons afirma, molts jugadors locals es troben que en acabar la seva etapa de juvenils al CD Ribes "no tenen més remei que agafar i anar a jugar a altres clubs de la comarca o fins i tot de les comarques veïnes". Per aquesta raó, i "Veient que el CD Ribes no apostava per la gent que sortia de juvenil" van decidir tirar endavant el projecte, impulsat inicialment per Rafa Ojeda, actual jugador de Joventut Ribetana; Toni Domingo, que n'és el president i Josep M. Tubau, secretari.

Quant al plantejament que tenen com a club, afirmen que per participar-hi has d'estar vinculat d'alguna manera al poble de Ribes. Però hi ha altres particularitats: "els jugadors, en comptes de cobrar, paguen per jugar a futbol i és una manera de demostrar el seu compromís vers el club". En aquest sentit, Tubau explica que hi ha hagut jugadors "que han rebutjat ofertes molt bones econòmicament parlant, però han decidit integrar-se en auqest equip i començar un projecte maco i engrescador". Esportivament aspiren quedar enguany a la banda alta de la classificació de 3a territorial i en un termini de 3 anys assolir l'ascens. Pensen, però, que tenen prou nivell i que si estiguessin a 2a territorial, seria a la banda de dalt de la classificació.

Econòmicament, Tubau exposa que hi ha dificultats òbvies. "Un pressupost d'un equip d'aquestes característiques se'n va ràpidament als 6.000 euros" afirma. En aquest sentit agraeix les "moltes empreses de Ribes i alguna de fora" que han contribuït econòmicament o amb material esportiu. "Sense ells no hauria estat possible ni començar". Tubau destaca els "més de 100 espectadors ribetans" que es van desplaçar al primer partit del club, disputat a Canyelles a causa de les obres al camp del Bosc de Plaça. "Si la gent respon d'aquesta manera durant la temporada, aquest equip no tindrà límits" conclou.

Aquesta és la fitxa tècnica del club:

Porters: Victor Martinez i Nico Nubiola

Defenses: Alexis Rubió, Claris Palacios, Oriol Garriga, Rafael Ojeda, Moha Arouch, Joaquim Roca i Xavi Gutierrez.

Centrecampistes: Lluís Vilalta, Jordi Candel, Josep Casas, Meci Mestres, Angel Poveda, Daniel Esteve i Gerard Puig.

Devanters: Didac Prat, Jordi Pérez i Roger Freixes

Entrenador: Roberto Guillén

Delegat: Xavier Bargalló

Secretari Tècnic: Josep M. Tubau

Quant a la Junta Directiva, és la següent:

President: Antoni Domingo

Vice-President: Jordi Perez (pare)

Secretari: Josep M. Tubau

Tresorera: Consol Civit

Vocal: Rafael Ojeda (pare)


No hay comentarios: