jueves, 17 de enero de 2008

La juve guanya per la minima al sant sadurní

Josep M. Tubau Llorià | Partit emocionant el que tinguè lloc el passat cap de setmana al Municipal de Ribes Bosc de Plaça. La Joventut Ribetana rebia el Sant Sadurní Peña Madridista País del Cava, un equip que ha estat bona part de la lliga a la zona alta de la classificació, tot i que en les ultimes jornades havia perdut un bon grapat de punts.

Roberto Guillén conscient de la importància del partit va fer un plantejament molt ambiciós.

La Juve va començar forta i en els primers minuts ja es veia que qualsevol dels dos equips podia adelantar-se en el marcador. La Juve era qui feia més futbol, i el Sant Sadurní per evitar-ho entrava amb duresa als jugadors ribetans. Tot i això el seu contraarac podia ser molt perillós. Didi en el minut 6 va poder obrir el marcadar però la pilota sortia desviada a fora de la porteria de Bermejo. El Sant Saudurní ho va intentar tres minuts més tard però el xut de Francisco el va blocar sense masses dificultats el porter ribetà Víctor. El partit era trepidant i el ritme frenètic i en qualsevol jugada podia arribar el gol.

En el minut 16 una mil·limètrica passada de Candel deixava sol a Didi encarant el porter i aquest no desaprofitava l’ocasió i xutant pel pal curt i feia el 1-0 en el marcador. El gol va ser molt celebrat pels mes de 400 espectadors presents al Municipal Bosc de Plaça.

A partir del gol la Juve va recular posicions i era mes el Sant Sadurní qui portava el pes del partit. Tot i que de futbol no en feia gaire presionaven molt be a la Juve que no podia fer el seu joc habitual. L’àrbitre sitgetà Francesc Pet va estar bastant encertat en aquesta primera part, tot i que haguès pogut treure alguna tarjeta més. En el minut 26 era Poveda qui va tenir una oportunitat claríssima per part de la Juve però el seu xut s’en anava als núvols. El partit va deixar de ser bonic i va entrar en una fase de centrecampisme on el sant sadurní va demostrar grans dots. En el minut 38 Didi tenia un oportunitat d’or per encarrilar el partit però no va veure que al seu costat Candel estava completament sol i la pilota la rebutjar el porter Bermejo a corner. L’àrbitre en el minut 46 xiular la mitja part.

En la segona part tot va continuar en la mateixa tònica que en el primera, molt centrecampisme i un joc poc vistós. El Sant San Sadurní era qui apretava una mica més a l’hora de buscar l’empat però també es cert que van repertir de valent i buscaven l’expulsió del davanter local Didi. En el minut 62 despres d’una jugada de contraatac de la Joventut Ribetana el jugador visitant Josep Maria Duran va propinar una patada sense estar la pilota a distància de ser jugada a Didi i aquest queia estés sobre el terreny de joc. L’àrbitre molt atent expulsava al jugador visitant per agresió.

A partir d’aquí hi va haver-hi una tangana entre els jugadors i l’àrbitre va demanar al delegat de camp Rafael Ojeda l’assistència de la força pública. En aquesta tangana Didi rebia la primera tarjeta groga.

A partir d’aquí hi va haver-hi bastant joc brut en el minut 65 després d’una entrada criminal sobre Didi aquest era novament agredit i el devanter ribetà no va aguantar més. Just quan el entrenador Roberto Guillén feia el canvi de Didi per Messi, l’àrbitre Francesc Pet expulsava a Didi interpretant que el devanter ribetà havia comés una desconsideració a un adversari. D’aquesta manera la Joventut Ribetana es quedava amb deu jugadors i el canvi no es va poder fer efectiu. Guillen va canviar de plantejament i Daniiel i Messi substituien a Poveda i Oriol que van tenir un gran desgast durant tot el partit. Vilalta que estava fent un gran partit juntament amb Claris i Moha i Alexis va passar a ser lateral dret. Quedava poc menys de 25 minuts i el marcador seguia 1-0 a favor de la Juve. La Juve es va limitar a defensar i no caure en les provocacions dels contraris. En el minut 74 Candel era substituit per Jordi Perez. Candel va estar a un gran nivell durant tot el partit. Cinc minuts mes tard va ser el Sant Sadurní qui va tenir una oportunitat molt clara a traves d’un corner però un Víctor molt segur en les seves sortides va deviar amb la punta dels dits la pilota quan el devanter David es disposava a rematar de cap. La pilota acabar amb un xut de Lázaro que sortia fregant el travesser de la porteria ribetana. En el minut 83 era novament el Sant Sadurní qui podia haver marcat però el xut d’Antonio Guerrero sortia desviat. Quan l’equip penedesenc estava mes volcat a l’atac va ser quan la Juventud ribetana va poder sentenciar però una vegada el porter Bermejo i unes altres la defensa ho van fer imposible. En el minut 88 Moha era expulsat per entrar al camp sense permís de l’àrbitre i aquest xiulava un lliure indirecte a la frontal de l’àrea ribetana. La Joventut Ribetana es va quedar amb nou jugadors per disputar aquests ultims minuts. La falta penjada pels sant Sadurnila va desviar la defensa ribetana. Ja en temps de descompte el sant Sadurní ho v intentar penjant pilotes a l’àrea però no van tenir sort de cara a gol i en el minut 93 l’arbitre Francesc Pet va xiular la fi del partit.

Ara la Joventut Ribetana segueix líder a set punts del segon classificat que és els Monjos i a nou punts del tercer classificat que és l’Olivella. La setmana que ve i per tancar la primera volta la Joventut Ribetana visitarà l’Estadi de Vilafranca per jugar contra el cuer de la categoría la Unió sudamericana, que només ha empatat un partit. El partit serà el dissabte a les 15 hores de la tarda.

Alineacions:

CF Joventut Ribetana: Víctor, Oriol, Moha, Claris, Alexis, Guti, Vilalta, Roger, Candel, Didi i Poveda.

També van jugar: Messi, Daniel i Jordi Perez

Sant Sadurní PMPC: Bermejo, Jose, Jose Miguel, Daniel, Sergio, Josep Maria Duran, David Lázaro, David Laguna, Marc Ureña, Francisco i Slagui.

També van jugar: Jose Maria, Roger i Antonio Guerrero

Àrbitre: Francesc Pet Herrera: Bé. Va amonestar als ribetans Alexis i Vilalta i per partdia doble a Didi i Moha. També va ensenyar targeta groga als visitants Daniel, Marc Ureña, Josep M. Duran, Roger i Antonio Guerrero. Va expulsar amb vermella directa Josep M Duran i al jugador reserva Galindo.