lunes, 3 de diciembre de 2007

La juve s'emporta el derbi comarcal

Josep M. Tubau Llorià |
Derbi disputadíssim el que es va viure el dissabte passat al camp municipal de futbol d'Olivella on la Joventut Ribetana es va imposar amb una ajustat 1-2. La Joventut Ribetana es prsentava amb les baixes per lesió de Gerard Puig, Poveda i Oriol; mentre que per l'Olivella eren els veterans Teti, Ángel i Pablo els que no van poder disputar el partit per lesió. El partit va començar amb molt de ritme per part dels dos equips fet pel qual feia preveure una tarda de nervis i emoció. En els primers compassos hi va haver ocasions per als dos equips pero no va ser fins al minut 4 que Didi de xut des de fora de l'àrea feia moure el marcador de la Crivillera. Un xut fort que entrava per tot l'escaire de la porteria i que el porter de l'Olivella Gerard no va poder fer res per desviar la trajectòria de la pilota. Era el 0-1 que posava les coses una mica més fàcils per l'equip de Roberto Guillén.

El partit seguia viu i els dos equip seguien buscant el gol, unes vegades els devanters ribetans Didi i Mesi per part de la Juve, i altres el vetaraníssim davanter de l'Olivella Jordi posaven a prova els porters Gerard i Nico. Casas i sobretot Candel es van fer un tip de treballar tan fisicament com tàcticament per tal de què la Juve portés el pes del partit.

L'àrbitre va posar el llistó de les amonestacions molt alt i es veia que el partit no acabaria amb 22 homes al camp. L'Olivella apretava de valent, però un Claris estel·lar impedia que les accions dels locals fructifiquessin. I ja a punt d'acabar la primera part Didi va tenir una oportunitat de gol però un Gerard molt atent va desviar la pilota amb els peus, posteriorment Didi sense voler va fer falta i els jugadors Olivellencs van demanar la segona groga a Didi, aquesta vegada l'àrbitre va acertar i no va expulsar a Didi. Uns minuts mes tard l'àrbitre de l'encontre decretava la fi dels primers 45 minuts.

En la segona part va seguir la mateixa tònica tot i que qui portava més el pes del partit era la Joventut ribetana. Les ocasions eren pels dos equips tot i que les més clares eren per part de la Juve. L'Olivella cada vegada semblava mes fos, però una falta feta per Guti deixava al carrer a didi per una mala interpretació arbitral. L àrbitre va entendre una recriminació de Didi cap a Guti com una protesta cap a la seva persona i novament Didi era expulsat sense motiu. A partir d'aquí l'Olivella va revifar i l'equip capitanejat per Lolo es va posar el mono de treball. En el minut 62 una falta perillosa treta per Candel des de la frontal de l'àrea de l'Olivella era desviada per mans i l'àrbitre no dubta ni un instant a senyalar la pena màxima a favor de la Joventut Ribetana. El mateix Candel era l'encarregat de transformar-lo i posar així el 0-2 en el marcador. Aquest gols va ser molt celebrat pels jugadors ribetans i especialment pel golejador Didi que veia el partit des de la graderia. L'Olivella però seguia lluitant i agafava el domini en el partit, la juve esperava a l'Olivella al seu terreny de joc i sortia al contraatac. En el minut 70 l'Olivella va marcar el 1-2 però l'àrbitre va anular el gol per falta prèvia al porter. Aquesta decisió va ser molt discutida pel públic local. L'equip local no desisitia i seguia atacant, però la defensa ribetana va estar en tot moment a l'altura de les circumstàncies. Els minuts anaven passant i cada vegada es feia evident que la Juve s'emportaria els tres punts de la Crivillera. Quan pasaven tres minuts d'afegit una errada en defensa de la Juve l'aprofitava el veteraníssim davanter Jordi per establir el definitiu 1-2. L'àrbitre al cap d'un minut xiulava la fi del partit.

El proper partit la Joventut Ribetana s'enfrontarà amb el Puigdàlber al Bosc de Plaça el diumenge. El partit serà a les 17:00 de la tarda.

Alineacions:

CE Olivella: Gerard, Lolo, Padilla, Mendoza, Conde, Segura, Parreño, Sanchez, Antoni, D. Segura, Bernabe. També vam jugar: Jordi, Terran, Sevilla, Roger.

CF Joventut Ribetana: Nico, Vilalta, Guti, Claris, Alexis, Casas, Mario, Roger, Candel, Mesi i Didi. També van jugar: Daniel, Titi, Rafa i Jordi Perez.

Àrbitre: Reinaldo Méndez. Regular.