jueves, 21 de febrero de 2008

La juve guanya al Martorell en un partit vibrant

Josep M. Tubau Llorià | De gala es va posar el Bosc de Plaça el passat diumenge on el CF Joventut Ribetana rebia el fins aleshores segon classificat el CF Martorell. El Martorell un equip jove i que fa un molt bon futbol, tenia l’última oportunitat per intentar enganxar-se al capdevant de la classificació. El partit va tenir una enorme espectació que va fer que el camp es reuníssin fins a 500 espectadors.

L’equip del Baix Llobregat va plantejar molt be el partit en els primers compassos, on la Joventut Ribetana semblava diluïda pels joc que estava emprant el Martorell. En els primers minuts el Martorell va disposar de dos clares oportunitats de gol però un Victòr molt segur i una defensa impecable van desbaratar les jugades del devanter Peña. Precisament en el minut 11 li anulaven un gol al Martorell per fora de joc que l’àrbitre molt atent no va dubtar en assenyalar.

El Martorell seguia sent el amo i senyor en aquesta primera part i la Joventut Ribetana fruit dels nervis no feia el joc que porta practicant habitualment, i es que en aquest partit hi havia molt en joc.

La Juve en aquest primers minuts es va defensar molt be i però no tenia la pilota. En el minut 27 un xut de Roger va sortir desviat a fora de porteria.

Quatre minuts més tard va ser el Martorell qui tenia l’oportunitat però la defensa ribetana va refusar la pilota a corner. El partit continuava però no va ser fins el en minut 41 que es va moure el marcador mitjançant Peña després d’un córner. Era el 0-1 que feia justícia al bon joc que estava fent el Martorell. Tres minuts mes tard Didi disparava una falta que sortia per ben poc fora de la porteria del Martorell. Dos minuts més tard l’àrbitre Eduard Figuerola xiulava la fi dels primers quarant-cinc minuts.

A la segona part el partit va canviar radicalment i els jugadors de la Juve es van posar ràpidament el mono de treball. Només començar Didi va fer un xut que de manerea espectacular Jonathan va enviar a córner. Era un clar avís que la Juve havia sortit a menjar-se el camp. I tres minuts més tard va venir la jugada clau, Didi supera a un defensa del Martorell i quan es disposava a xuta cara barraca, el devanter ribetà va ser escombrat. L’àrbitre no dubta a senyalar la pena màxima.

El mateix Didi va ser l’encarregat de fer l’empat a un en el marcador. Amb aquest resultat el partit es posava més obert que mai.

El Martorell amb aquest gol va quedar una mica tocat, però tot i això seguia lluitant per aconseguir el segon gol. Ruben, Peña i companyia ho seguia intentant.

En el minut 55 González era expulsat per doble amonestació i deixava el Martorell amb deu homes dins el terreny de joc. La expulsió va ser molt protestada pels jugadors visitants. A la Juve se li posava el partit de cara. Quatre minuts mes tard i després d’una falta treta per Moha, Mario desde la banda feia un centro-xut que acaba superant per alt al porter del Martorell i que significava el 2-1. El gols va ser molt celebrat per el públic present que veia com el partit es posava de part de la Juve. Els jugadors ribetans estaven fent una molt bona segona part i el Martorell estava una mica fora del partit. En el minut 63 però Candel va ser expulsat i els dos equips es quedaven amb deu jugadors. A partir d’aquí les coses es van igualar i el partit va entrar en una fase de centrecampisme i amb un joc on hi predominaven les entrades dures. L’àrbitre en tot moment va saber tallar aquest joc. Quedaven vint minuts i tant el Martorell com la Joventut Ribetana van fer moure la banqueta i van fer entrar a jugadors de refresc. El partit exigia un novell físic alt.

La Juve va recular posicions deixant que el Martorell fos qui portés la iniciativa i d’oportunitats en van tenir però cap d’elles clara. La Juve actuava amb molt d’ofici i quan els jugadors del Martorell creaven perill la defensa ribetana o alguna entrada al límit de la legalitat impedia que el Martorell pogués atacar amb claredat. Fruit d’una entrada duríssima Clarís veia la segona targeta groga i abandonava el terreny de joc a cinc minuts del temps reglamentari.

Fruit d’aquesta jugada hi va haver una petita tangana però les coses tornaren al seu lloc ràpidament. El partit seguia però el joc estava continuament parat, el joc estava endurit i la Joventut Ribetana buscava la fi del partit per tots els mitjans. Finalment i després d’algunes jugades de perill per part del Martorell l’àrbitre Eduard Figuerola xiulava la fi del partit havent afegit sis minut i amb el públic del Bosc de Plaça d’empeus.

Amb aquesta victòria la Joventut Ribetana es col·loca a dotze punts del segon classificat que és el CE Olivella i a catorze del tercer classificat que és el Martorell.

La propera setmana el conjunt ribetà visitarà el camp de l’Escola de Futbol Masquefa un equip que es troba a la part baixa de la classificació. El partit serà dissabte a la tarda a les 18:30.

Alineacions:

C.F Joventut Ribetana:
Victor, Oriol, Moha, Claris, Rafa, Mario, Vilalta, Roger, Candel, Didi i Messi.

També van jugar: Jordi Pérez, Titi, Gerard, Guti i Daniel.

C.F Martorell: Jonathan, Ruben, Torres, Ramos, Ramirez, Peña, Benito, Garrido, Romero, Chicón i González.

També van jugar: Tena, Mohammed i Beluque.

Àrbitre:
Eduard Figuerola Rodríguez. Be. Pels locals va amonestar Vilalta, Oriol i Rafa i pels visitants a Ramos, Ruben, Ramirez, Benito i Beluque. Van ser expulsats per doble amonestació els locals Candel i Claris, i el visitant González.